vrijdag 16 januari 2015

Herstelwerkzaamheden

Deze week stond in het teken van herstelwerkzaamheden. Je kent dat vast ook wel. Er is iets vervangen of veranderd in huis en van het een komt dan het ander en voor je het weet .........ben je aan het schuren en schilderen. Je begint bij 1 deur en voor je het weet ben je het hele trappenhuis aan het doen. Het was inmiddels al weer 10 jaar geleden dat dit klusje voor het laatst onder handen was genomen. En ik kan je wel vertellen nadat er 4 verhuizingen van de kinderen hebben plaatsgevonden ( 1 kwam weer terug en ging 2 jaar later weer weg) het trappenhuis ernstig te lijden heeft gehad. Hier een bed daar een kast boink tegen de deurpost, boink tegen de deur. Sorry mam! Herstellen dus die boel.
En of dat met die 10 jaar te maken heeft weet ik niet maar er moet ook een quilt hersteld worden.
Deze heeft ernstig te lijden gehad van Patser Piet
Hij heeft natuurlijk al zijn hele leven deze onafgemaakte quilt tot zijn beschikking en nu ineens moet het af.
Daar was hij het niet mee eens. De flarden hangen eraan. Aan de vulling welles waar, maar toch, herstellen dus die boel.
Grote gapende gaten dienen bijgesneden te worden zodat er weer verse wondranden zijn waar nieuw donor vulling aangebracht kan worden.
Met grote steken worden vervolgens de wonden gehecht. Het leed is weer geleden. Nu snel door quilten voordat Patser Piet zijn quilt weer komt opeisen.

Fijn weekend 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten