maandag 25 mei 2015

EEN OUD NIEUW IDEE

Al jaren ben ik bezig met haken van blokjes voor een deken. Meestal ben ik in vakantietijd er mee bezig en als die tijd voorbij is verdwijnt ook het haakwerk weer in de kast. Vorig jaar kwam ik er achter dat ik wit en zwart te kort kom om er een grote deken van te maken. De katoen is ooit op de markt gekocht bij een kraam die niet meer is. Labeltjes van het merk heb ik ook niet meer, dus..
geen zin meer in. Tot woensdag, ik zocht iets anders en vond dit en ik wist meteen dit wordt een dekentje voor mijn kleindochter die wordt verwacht. Lekker voor in het bedje als ze hier komt wanneer Mamadochter werkt.


Ik ben even gaan rekenen, ik heb nu 38 blokjes en heb er 99 nodig. Nog 61 te gaan, dat wordt spannend. Maar ik hou wel van een uitdaging dus.... ik hou je op de hoogte.
Dan de afo voor de maand mei.....


Hoe kan het anders, de quilt voor kleindochter. Het is geworden wat ik in mijn hoofd had. Ook de achterkant.


Wat ga ik de komende week doen. Nou in ieder geval wachten tot ik oma wordt en verder werken aan mijn Stonefields. Ik heb hem opgeprikt op een flanelletje zodat ik er iedere keer even naar kan kijken en dat werkt heel inspirerend. Weet nog niet wat ik met de verkeerde flying geese doe.


Het blog ziet er van deze kant iets anders uit dan normaal maar ik vond het leuk om het een keer op de tablet te doen. Ook de foto's genomen met de tablet en bewerken ging heel lastig dus geen geduld en zo geplaatst. Volgende keer weer op de laptop en fototoestel.

Fijne week en handwerkse

2 opmerkingen:

 1. Natuurlijk hoeft er om kleindochter geen strik, dan maar lekker toedekken met een heleboel strikken. Erg leuk quiltje geworden.
  Wanneer word het wondertje verwacht?

  Groetjes,
  Marga ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent toch goed bezig. Ben niets nieuws begonnen alleen maar afmaken ook een hele klus hoor. Groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen